Jump to content
Sign in to follow this  
shogan191

2006 PITSTOP 500

Recommended Posts

i thought i was down & out

 

found a new beta bios with the 1333 boot strap ........ but i think i'm done flashing for a while ...............

 

besides i dont think i will benefit from a 1333 boot strap with the Quad ........... a E6600 or lower maby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shooooot Flew, just glad to see ya' back and fairly cheaply at that. That info from Rainbow has saved my bacon more often than not and their "UniFlash" too.

 

Now like someone said, lets see those new scores!

 

:mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just be sure to get rid of your old tests and cache or anthying that might cause a screw up on your score. You should get some points with that clock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i thought i was down & out

 

found a new beta bios with the 1333 boot strap ........ but i think i'm done flashing for a while ...............

 

besides i dont think i will benefit from a 1333 boot strap with the Quad ........... a E6600 or lower maby

 

So your not going to run the quad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So your not going to run the quad?

 

 

runnin the Quad i was just sayin i think the 1333bootstrap would help achieve higher than 450mhz fsb OC's but havin trouble getting the quad to run over 310mhz as it is so a higher bootstrap wouldnt help in this case

 

i deleted all old tests except my oldest P4 test

 

running a Beta bios still so i may try a floppy bios update with a newer one ....... just a little nervous now

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news flew. I know a guy that sells bios chips, preprogramed for $10 +shipping. PM me if your interested. Always nice to have a backup. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news flew. I know a guy that sells bios chips, preprogramed for $10 +shipping. PM me if your interested. Always nice to have a backup. :D

 

got 1 coming from abit $free+ S&H but paid extra for 2day express ....... certainly worth keeping around for a back up

 

side note just re-encoded a dvd in 1minute & 10 sec's with DVD2ONE ........... @ Stock clock

Share this post


Link to post
Share on other sites

runnin the Quad i was just sayin i think the 1333bootstrap would help achieve higher than 450mhz fsb OC's but havin trouble getting the quad to run over 310mhz as it is so a higher bootstrap wouldnt help in this case

 

i deleted all old tests except my oldest P4 test

 

running a Beta bios still so i may try a floppy bios update with a newer one ....... just a little nervous now

 

This is starting to make me think of "Pirates of the Carribean", Bootstrap's bootstrap. :rofl2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

...havin trouble getting the quad to run over 310mhz as it is so a higher bootstrap wouldnt help in this case

 

That seems to be pretty much standard for the QX6700s. I found the same thing with both Intel 975x and nForce 680i motherboards.

 

Some of the discussions and a comment from one of the eVGA techs seem to indicate that this is a BIOS issue which will eventually be fixed, possibly related to strapping.

 

Mike

Edited by Windsurf48

Share this post


Link to post
Share on other sites

i thought i was down & out

 

found a new beta bios with the 1333 boot strap ........ but i think i'm done flashing for a while ...............

 

besides i dont think i will benefit from a 1333 boot strap with the Quad ........... a E6600 or lower maby

 

Didn't you post something about CPU scores not going up when you tested at 3.9 GHz, or was that someone else?

 

Anyway, I had two hours driving today delivering a rescued Alaskan malamute to an adopter, and as my mind ticked over I wondered if you had any of the BIOS thermal control options turned on, and if that could be holding back performance at the higher speeds.

 

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Didn't you post something about CPU scores not going up when you tested at 3.9 GHz, or was that someone else?

 

Anyway, I had two hours driving today delivering a rescued Alaskan malamute to an adopter, and as my mind ticked over I wondered if you had any of the BIOS thermal control options turned on, and if that could be holding back performance at the higher speeds.

 

Mike

 

yeah that was me /. stock CPU score aprox 43K and almost 50K @3.5ghz and 50K @ 3.9ghz

 

now that shes back up and runnin i'll see what i can mess up next

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah that was me /. stock CPU score aprox 43K and almost 50K @3.5ghz and 50K @ 3.9ghz

 

now that shes back up and runnin i'll see what i can mess up next

 

I see that something you did seems to have worked.

 

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see that something you did seems to have worked.

 

Mike

 

 

OC guru

 

i'll post more info on monday :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gee, I don't see any PM's..........

 

:laughing:

 

Yeah me too, I waited for an hour... :lol::P

Edited by miggs78

Share this post


Link to post
Share on other sites

That must be the PublicMessage we missed. LOL

 

I got a phone call. Nanny-nanny boo-boo. :):rofl2::banana2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah me too, I waited for an hour... :lol::P

 

Vapo owners only, Mggsy. I wasn't invited either. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

well i'm done

 

what i thought i did to fix my CPU score apparently wasnt it .......... i tried every thing wish i knew what i did but dont know what it was

 

my previous test was @ 3.96 and even tho i've run about 50 back to back pit tests @ almost 4.3ghz its not much better than @ 3.5ghz ............... the problem has returned ........ dont know what else to do except tip my Hat to the winner and Congratulate all who participated and especially greatful to those that helped me with the BIOS Fiasco

 

its been fun :clap:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Congrats to Gryph, Flewpastu, and Windsurf48 , three guys who just proved that yes, you can overclock a Quad!! :tup: Great job guys!

 

............................................... Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Again, a great competition with thanks to all who put it on, and all who competed. Well done.

 

 

 

I have to admit with the late addition of the Kentsfields, makes the prospect of going to anything less as an upgrade pointless. If I were to upgrade to a E6600 then I would be halfway between the Dual core AMDs and the Kentsfields. Basically a waste of money as far as OCing is concerned. :pullhair:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...